Activiteiten uit het verleden

Een zinvolle avond vrijdag 5 april, we beluisterden het verhaal van Marijke  over de confronterende toestanden in de gevangenis. Op de vraag of God daar ook aanwezig is, antwoordde ze zonder aarzelen “Ja”

 Jaarlijkse dialoogactiviteit: Vrijdag 29 maart vond in De Zindering een ontmoeting plaats tussen de Kortrijkse moskee en de katholieke kerk van Kortrijk.

Samen stonden ze stil bij de betekenis van “Barmhartigheid” in beide godsdiensten. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

vrijdag 22 maart, het 4de Zinderend vastengesprek.

Dominique Gheysen vertelde de menselijke kwetsbaarheid: een sterkte! Een verhaal over moedige mensen die naar hun eigen kwetsbaarheid durven kijken en ermee omgaan

Image may contain: 3 people, indoor

vrijdag 15 maart 2019 vertelde Griet Demeestere die bij de Jesuit Refugee Service werkt, over haar engagement bij vluchtelingen, de uitgeprocedeerde asielzoekers.

Wat mij drijft: Sophie Verscheure, Philip Decoene aan het woord, 27 februari 2019

Tweespraak. twee geëngageerde mensen getuigen. Elk vanuit hun eigen verhaal. Wat raakt me ? Waarom engageer ik me ? Wat drijft me ?
Philip Decoene (politicus) en Sofie Verscheure (ondernemer Symposion, YOT, Brugge). Moderator Prof. Vic Nachtergaele (ex rector van de KULAK)

Leesgroep De Onverschilligheid Voorbij, 7 december 2018 tot 1 februari 2019

We zoeken samen naar wegen “Voorbij de onverschilligheid”. We lezen samen een boek over wat barmhartigheid of mededogen vandaag kan betekenen

Open beraad ! hoe kan de kerk meebouwen aan de toekomst ? , 23 november 2018

in de stad Kortrijk is er sinds 14 oktober een nieuwe pastorale eenheid. Bij de start daarvan willen we samen nadenken hoe we als kerk meebouwen aan de samenleving van morgen: wonen, consumeren, voeding, cultuur en … geld.

Babbelavond met Jan Van Den Hoven, 15 juni 2018

Jan Van Den Hoven vertelt over zijn werk en ervaringen in Brazilië. Een kans op ontmoeting.

film : des hommes et des dieux, 8 maart 2018

De film is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis, van zeven monniken (de achtste verstopte zich onder zijn bed en wist zo te overleven) die in 1996 zijn ontvoerd door moslimterroristen in Algerije en later zijn vermoord. De broeders wisten dat ze in groot gevaar verkeerden. Toch besloten ze unaniem om niet te vertrekken, en hun lot deemoedig af te wachten. De film laat zien hoe ze tot dat besluit kwamen, in gesprekken met elkaar en door te bidden. Cruciaal zijn de diensten, waarin ze gezamenlijk Psalmen zingen, waarvan de teksten licht laten schijnen op hun lot. De lichamelijke kwetsbaarheid en het lijden van Christus, zijn het voorbeeld voor de monniken, waardoor ze op hun post blijven

15 februari 2018  : opening Martyrs van Bill Viola – St.-Maartenskerk

Video-kunst “Martyrs” van Bill Viola : van 15 februari tot 9 april in de Sint-Maartenskerk. Absolute wereldtop in Kortrijk ! Het werk was eerder in de St.-Paul’s Cathedral in Londen te zien. Nu in het hoogkoor van de St.-Maartenskerk.